gazon onderhoud

In de herfst vraagt het gazon ook nog regelmatig om onderhoud. Dit bestaat niet alleen uit het blad verwijderen. Uiteraard is dit wel het belangfrijkste op dit moment. Indien er veel blad op het gazon ligt, kan het gras verstikken door een gebrek aan licht.

Verwijder dan ook regelmatig het blad van het gazon. Doe dit bijvoorbeeld elke week. Het blad kan gebruikt worden als mulchlaag in de border, of je kunt het op de composthoop gebruiken. Bij het gebruik in de border heb je het voordeel dat je minder last van onkruid zult hebben en dat de grond in het voorjaar en de zomer mnder snel uitdroogt. Hierdoor zullende planten beter groeien.

Naast het bladvrij maken van het gazon is het ook belangrijk om nog een laatste bemesting toe te passen als dit nog niet gedaan is. Er is tegenwoordig van diverse merken herfstmest voor het gazon te koop. Deze meststoffen bevatten minder stikstof, maar wel een verhoogde dosis fosfor en kalium. Dit zorgt ervoor dat de wortels van het gras extra sterk worden en het gras daardoor beter door de winter komt.

Ook kun je nu nog het laatste onkruid uit het gazon halen. Dit gaat in deze tijd redelijk makkelijk met de hand of klein gereedschap. Dit komt vooral omdat de grond wat vochtiger is en je daardoor het onkruid, zoals paardebloemen, makkelijker kunt uitsteken.Spacer
Reageren op dit bericht?
Neem contact op