Over ons

Van jongs af aan groeide hij op in de natuur. Zijn interesse voor planten begon op zijn vaders kwekerij. Daarna was hij jarenlang werkzaam op een tuincentrum en momenteel verzorgt hij het onderhoud van een landgoed. René Koot, de bedenker, programmeur en uitgever van het programma Plantenkennis.

"In de dertig jaar dat ik op het tuincentrum werkte, kreeg ik veel vragen over planten. In het begin was ik nog een groentje, dus regelmatig pakte ik bij een vraag er een stuk of tien boeken bij. Ik kwam ook regelmatig op tuinbeurzen waar ik dan planten zag die enige tijd later in de handel kwamen."

"Als ik dan een vraag kreeg over hoe die bepaalde plant verzorgd moest worden, dan waren de gegevens ervan niet snel terug te vinden. Vaak omdat de boeken nog niet waren gedrukt. Ik dacht toen: dat kan handiger."

René combineerde zijn voorliefde voor planten met zijn kennis van programmeren en creëerde het programma Plantenkennis. Wat begon met enkele tientallen planten is nu een digitale verzameling van duizenden planten die gerenommeerd is onder hoveniers en tuinontwerpers.

"Samen met hen heb ik Plantenkennis steeds meer inhoud kunnen geven. Hun vragen naar mogelijkheden zorgde voor het ontwikkelen van praktische functionaliteiten waar hoveniers, tuinontwerpers maar ook de doorsnee tuiniers mee kunnen werken. Daarmee is Plantenkennis alles wat men nodig heeft voor het verzorgen van planten en het ontwerpen van tuinen."