Ilex crenata Luxus Globe

Een plus een is drie! De nieuwe LUXUS serie is een optelsom van de beste eigenschappen van Buxus en Ilex. Een imponerende combinatie van uitstraling, kracht en gemak. Ilex crenata LUXUS Globe is een prachtige verschijning met zijn compacte, bolle vorm. De plant wordt 60 cm hoog en 50 cm breed. Net als buxus is het blad donkergroen, glanzend en plat.

Ilex crenata LUXUS Globe is sterk. De heester is ongevoelig voor ziektes en winterhard tot -22 graden Celsius. Het blad behoudt zijn groene kleur gedurende het jaar, in tegenstelling tot sommige andere Ilex-soorten. Ilex crenata LUXUS Globe is zeer makkelijk in het onderhoud. Deze heester behoeft minder snoeibeurten dan andere Ilex-soorten.

Het is een mannelijke plant, dus je hebt geen last van giftige bessen. Ilex crenata LUXUS Globe is uitstekend te gebruiken voor stedelijk groen en massabeplanting. Ook zeer geschikt als solitair op balkon of terras, in borders en als lage haag of vormstruik. Plaats LUXUS Globe in goed doorlatende en vruchtbare grond, leem, zanderige grond of veengrond. Hij verdraagt zowel (half-)schaduw als zon.

Gegevens  
planttype Heester
Nederlandse naam Chinese hulst
familie Aquifoliaceae
winner André van Nijnatten, Zundert, Nederland
winterhardheid goed (-23,3 tot -17,8°C), USDA zone 6
   
Kenmerken  
bloemkleur wit
bloeitijd mei
hoogte 60 cm
breedte 50 cm
groeiwijze zeer compact, bijna bolvormig
blad/loof groenblijvend, groen, zeer klein
grondsoort elke goede tuingrond
licht zon tot halfschaduw
overige criteria geschikt als haagplant, giftig, zeewindbestendig


Spacer
Reageren op dit bericht?
Neem contact op