nieuwe versie van het Plantenkennis programma

Onlangs hebben we een nieuwe versie van het Plantenkennis programma uitgegeven. Hierin zijn veel verbeteringen doorgevoerd. We hebben o.a het uiterlijk van het programma aangepast zodat nu snel de details van een geselecteerde plant zijn te zien, samen met een foto. Ook kan nu een beplantingslijst waarmee je bezig bent geopend blijven, terwjl je in het hoofdscherm zoekt naar een pant of een nieuwe plant toevoegd. Hierdoor kun je sneller werken.

Daarnaast hebben we een nieuw kenmerk toegevoegd aan de planten: biodiversiteit. De biodiversiteit staat momenteel erg in de belangstelling, daarom is hier nu extra informatie over beschikbaar. Denk daarbij aan de waarde van deze planten voor bijen en vlinders, waardoor ze een grote bijdrage leveren aan behoud en verbetering van de biodiversiteit in de tuin.

Naast dit kenmerk hebben we ook tientallen nieuwe criteria toegevoegd waarop planten geselecteerd kunnen worden. Deze criteria zijn gekoppeld aan de kenmerken van de plant. We hebben criteria toegevoegd aan de bloeivorm, het gebruik en uiteraard de biodiversiteit.Spacer
Reageren op dit bericht?
Neem contact op