Voor het eerst weer een nieuwsbericht

Het is al weer een hele tijd geleden dat er een nieuwsbericht op onze website geplaatst werd. Dit had o.a. als oorzaak dat ik op zoek ben geweest naar een nieuwe woonplek. Dit heeft de nodige aandacht en tijd gekost, maar sinds december 2020 woon ik in Nijkerk, in een huis met een redelijke tuin (100 m2).

De tuin was bijna geheel dichtgestraat toen ik het huis kocht, maar in de eerste maanden van het jaar heb ik het grootste deel van de stenen en zand verwijderd. Daarna een bodemonderzoek laten doen, waarop ik de grondverbetering en bemesting heb aangepast. Ondertussen had ik ook al een tuinontwerp laten maken en ben ik in maart begonnen met de tuin te beplanten.

En zie bijgaande foto's van het resultaat na slechts 5 maanden. Hieruit blijkt maar weer hoe belangrijk het is om de juiste plant op de juiste plaats te zetten. En om te zorgen voor een goede bodem, want dat is het allerbelangrijkste voor de plant.

Het grondonderzoek heb ik laten doen door Innogreen uit Werkendam. Deze heeft tevens de compost en meststoffen geleverd. Het tuinontwerp is gemaakt door Reggy Horsthuis uit Elspeet. Ze heeft goed geluisterd naar onze wensen (veel kleur, insektenvriendelijk en planten die tegen een stootje kunnen).Spacer
Reageren op dit bericht?
Neem contact op